Huisartsengroep “De Schans” biedt de mogelijkheid voor Videoconsulten / Beeldbellen.
Het is het voor veel vragen niet per se nodig om naar de praktijk te komen. Ook is het voor de patiënt vaak gemakkelijk om niet naar de praktijk te hoeven komen, Hierom zijn wij de samenwerking aangegaan met WeSeeDo. Via deze organisatie kunnen wij u op afstand toch een “echt” gesprek bieden. Beeldbellen via WeSeeDo is eenvoudig. Het enige wat u nodig heeft is een telefoon met camera en microfoon ( smartphone). Wij doen de rest!

Hoe gaat het in zijn werk
Met vragen of klachten belt u met de assistente. Zij zal tijdens de telefonische triage ( in overleg met u) wellicht de optie tot video bellen kiezen. Als dit mogelijk is, hoort u hoe laat de huisarts u op uw mobiele telefoon belt. Hij/ zij zal u daarna een sms sturen, waarmee de verbinding tot stand zal komen

Dit bericht ontvangt u van WeSeeDo.

Online afspraak maken voor een beeldbelafspraak ( vooralsnog alleen voor dokter Roll).
Dokter Roll doet daarnaast ook mee aan een pilot. Via het kopje “mijn huisarts” kunt u in zijn agenda een afspraak maken voor een video consult. U hoeft dan dus niet de assistente te bellen, maar kunt u dat zelf online regelen.

Als u dit doet, ontvangt u per mail een link welke toegang geeft tot de digitale wachtkamer. U neemt plaats in deze digitale wachtkamer en de huisarts zal verbinding maken op het afgesproken tijdstip.

U ontvangt van uw huisarts een link per e-mail of per SMS met een inlogcode.

Dit bericht ontvangt u van WeSeeDo. De mail of SMS bevat ook een afspraak op datum en tijd.

Kort voor uw afspraak klikt u de link aan en toetst u de opgegeven code in op uw mobiel, tablet of laptop. U komt dan in de virtuele wachtkamer van de huisarts.

Uw huisarts ziet dat u zich hebt aangemeld en maakt contact op het moment van de afspraak. Zodra uw huisarts contact met u maakt, moet u akkoord geven en het videogesprek komt dan tot stand.

Let op: Het kan mogelijk zijn dat de link, die via WeSeeDo gestuurd wordt, in de ongewenste post terecht komt.

Veiligheid
Uw privacy blijft gewaarborgd. WeSeeDo staat alleen op Nederlandse servers. Er wordt geen data opgeslagen en WeSeeDo is AVG-proof. Daarnaast voldoet WeSeeDo aan de ISO 27001 en NEN 7510 eisen.